hoće li se trud isplatiti?

Merkel: Njemačka će se zajedno s članicama EU-a boriti za uređeni brexit

10.10.2019 u 16:25

Bionic
Reading

Njemačka će zajedno s ostalih 26 članica Europske unije i dalje pokušati izboriti uređeni brexit, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu.

„Svih preostalih 27 zemalja članica Europske unije će se do zadnjeg dana boriti za to da Velika Britanija ne iziđe neregulirano iz Europske unije“, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu na skupu u povodu Danas sindikata IG Metall.

Merkel je naglasila kako bi u slučaju neuređenog brexita trebalo učiniti sve što je moguće kako bi ovaj proces bio što podnošljiviji za građane kako Velike Britanije tako i ostatka EU-a.

„Mi želimo negativne posljedice svesti na najmanju moguću mjeru“, rekla je Merkel. U to spada bezvizni režim kao i isplata mirovina za one koji su dio radnog vijeka proveli u Velikoj Britaniji.

Posljednjih dana britanski mediji pišu o tomu da je Merkel britanskom premijeru Borisu Johnsonu tijekom telefonskog razgovora postavila uvjete glede granica između Sjeverne Irske i Republike Irske koji su, kako se navodi, „neprihvatljivi za Veliku Britaniju“.

Njemačka vlada je demantirala ove tvrdnje.