NE IDE NA MITING

Merkel nezadovoljna Sarkozyjevom promjenom

18.03.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Njemačku kancelarku Angelu Merkel, koja je podržala francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, razljutio je obrat kandidata za predsjedničke izbore i sada isključuje sudjelovanje na jednom od njegovih izbornih mitinga, prenosi njemački tisak.

Njemačka čelnica i predsjednica konzervativne stranke CDU je pred svojim bliskim suradnicima pokazala neraspoloženje kada je doznala da Sarkozy više ne želi njezinu nazočnost na mitingu, prenosi tjednik Der Spiegel u subotu u svojoj online verziji.

Njemački list dodaje da Merkel i nije tako nezadovoljna što neće podržati kandidata UMP-a, radi njegovih nedavnih izjava o imigraciji.

Dosadašnji predsjednik je zaprijetio da će izvući Francusku iz Schengenskog prostora ako europski sporazum o slobodnom kretanju ne bude revidirani.

U srijedu je Sarkozy izjavio da će Angela Merkel doći u "jednom trenutku izborne kampanje govoriti o Europi s njim" i dodao da "kancelarka neće doći na miting jer je izborna kampanja stvar Francuza".

Merkel je javno podržala Nicolasa Sarkozyja prilikom francusko-njemačkog ministarskog vijeća početkom veljače u Parizu. "Podržavam Nicolasa Sarkozyja na svim planovima, jer pripadamo prijateljskim strankama", izjavila je tada.