PRVA DAMA

Melania Trump: Moramo štititi našu demokraciju uz potpunu transparentnost

08.11.2020 u 20:49

Bionic
Reading

Na Twitteru se u nedjelju oglasila i Melania Trump, poručivši da američki narod zaslužuje poštene izbore

'Svaki legalni - ne ilegalni - glas trebao bi se izbrojati. Moramo štititi našu demokraciju uz potpunu transparentnost', poručila je supruga Donalda Trumpa.

Zasad nema dokaza da su predsjednički izbori 2020. bili nepošteni.

Prema informacijama CNN-a, prva dama savjetovala je predsjednika Trumpa da prihvati izborni poraz, što on nije prihvatio.

Podsjetimo, bivši republikanski predsjednik George W. Bush čestitao je Trumpu na tome što je 70 milijuna Amerikanaca bilo uz njega te je rekao da predsjednik ima "pravo" na pokretanje pravne bitke i prebrojavanje glasova. Međutim, Bush je čestitao i izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris, što je zapravo ključno priznanje Bidenove izborne pobjede iz republikanske baze.

  • +26
Šok i nevjerica među Trumpovim pristašama Izvor: EPA / Autor: JIM LO SCALZO

"Američki narod može imati povjerenja da su ovi izbori u svojoj srži bili pošteni, njihov integritet bit će podržan, a njihov ishod je jasan", rekao je Bush.

"Upravo sam razgovarao s izabranim predsjednikom SAD-a, Joeom Bidenom. Srdačno sam mu čestitao ii zahvalio mu na domoljubnoj poruci koju je izrekao sinoć", izjavio je 43. američki predsjednik George W. Bush.