TRAGIČAN KRAJ POTRAGE

Meksikanka ubijena, policija moli građane za pomoć

25.08.2012 u 15:23

Bionic
Reading

Meksikanka Selene Margarit Graciano Macedo (31), nestala u srijedu navečer na splitskom Marjanu, pronađena je mrtva u subotu nakon podneva na jugozapadnoj strani splitske park šume, doznajemo neslužbeno

U splitskoj policiji potvrdili su pronalazak tijela zasad nepoznate osobe, a očevid na terenu vodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu Julijana Stipišić. Nisu potvrđene informacije da je tijelo pronađeno zakopano niti da je tragače do njega doveo neugodan miris koji se širio s tog područja.

'Predmeti pronađeni prilikom pretrage park šume upućuju da se radi o nasilnoj smrti', kazao je načelnik Odjela krim policije u Splitu Ante Matković, odbivši potvrditi da je između ostaloga pronađen i nož kojim je ubojstvo počinjeno.

'Molimo građane koji su u srijedu boravili na Marjanu i imaju korisne informacije da se obrate u najbližu policijsku postaju, a turste koji su fotografirali u park šumi da nam ustupe fotografije kako bismo identificirali osobe u čijem društvu se nestala djevojka nalazila', pozvao je Matković. Medijima je dostavljena i jedna od posljednjih Seleninih fotografija s prve marjanske vidilice, na kojoj je vidljivo što je u trenutku nestanka imala na sebi.

Brat nesretne djevojke Emanuele Macedo proveo je nekoliko sati na ispitivanju u splitskoj policiji, koja je provjeravala brojne nelogičnosti u njegovom alibiju, no nije službeno osumnjičen. Dapače, navodno vrlo dobro surađuje s policijom.
'Nemamo uhićenih, no obavljamo brojne obavijesne razgovore. Da, djevojčin brat je predmet razgovora jer je nestala djevojka s njim došla u Hrvatsku', kazao je Matković.

Na očevid koji se u ovim trenucima obavlja na Marjanu pozvani su i forenzičari iz MUP-ova centra Ivan Vučetić.