UŽASAN ZLOČIN

Meksikanka silovana i ubijena na Marjanu?

Bionic
Reading

Ruke i noge navodno su joj bile oblijepljene samoljepljivom trakom koja je bila pronađena u ruksaku

Slobodna Dalmacija u nedjeljnom izdanju donosi detalje oko okrutnog ubojstva Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, čije je tijelo, nakon četverodne potrage, u subotu pronađeno na Marjanu.

Pišu da su joj ruke i noge bile oblijepljene samoljepljivom trakom koja je bila pronađena u ruksaku.

Ujedno, policija je navodno svoju istragu usmjerila na nekolicinu domaćih beskućnika i narkomana koji obitavaju u nastambi od kartona u blizini mjesta gdje je nađeno tijelo.

Kako piše splitski dnevnik, GSS-ovci su to područje, na kojem je pronađen leš, u ovih nekoliko dana nekoliko puta detaljno 'češljali' uz pomoć pasa koji bi, kad bi tu došli, bili uznemireni nekim mirisom.

No grob, odnosno prirodna udubina u koju je tijelo bačeno, bio je toliko dobro zakamufliran i prekriven humusom vrlo pažljivo, tako da ni psi niti spasioci ništa ne bi pronašli ni nakon detaljnog pretraživanja. Čak su neki od tragača i sjedili odmarajući se na tom mjestu, a da nisu bili svjesni toga da sjede na grobu.

Tek jučer, kad je pas opet reagirao, jednom od GSS-ovaca 'vrag nije dao mira' te je počeo kopati i kopati, da bi naposljetku došao do stravičnog otkrića. Iako policija nije željela ni pod koju cijenu otkriti točnu lokaciju na kojoj je pronađeno njezino tijelo, doznaje se da se ono nalazilo nekoliko stotina metara od marjanskog vrha prema Institutu, ispod spomenika Umbertu Girometti.Vrlo blizu tog mjesta u petak su GSS-ovci i policajci pronašli i ruksak u kojem je bio njezin fotoaparat te nož s tragovima krvi.