zveckanje oružjem

Medvedev opet prijeti: 'Za obranu Donbasa i drugih regija možemo koristiti i nuklearno oružje!'

22.09.2022 u 12:57

Bionic
Reading

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i premijer, a trenutačno zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije, objavio je još jednu poruku na Telegramu koja sadrži njegovu tipičnu huškačku retoriku, javljaju svjetski mediji

Bivši ruski predsjednik i premijer Dmitrij Medvedev rekao je da bi Rusija mogla upotrijebiti 'strateško nuklearno oružje'.

Medvedev je naglasio da će se referendumi na okupiranim područjima održati i da 'nema povratka'. 'Republike Donbas (Donjeck i Luhansk) i drugi teritoriji bit će primljeni u sastav Rusije. Zaštita svih teritorija koji će se pridružiti bit će značajno ojačana ruskim oružanim snagama', ustvrdio je Medvedev.

'Rusija je najavila da se za obranu mogu koristiti ne samo mobilizacijske sposobnosti, već i svako rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje i oružje temeljeno na novim tehnologijama', dodao je.

Ukrajina i Zapad osudili su planove za referendum kao nezakonitu prijevaru i jasno dale do znanja da nikada neće prihvatiti rezultate. Francuski predsjednik Emmanuel Macron opisao je planove kao 'parodiju'.

  • +3
Dmitrij Medvedev Izvor: EPA / Autor: EKATERINA SHTUKINA/SPUTNIK/GOVER

'Razni umirovljeni idioti s generalskim oznakama ne trebaju nas plašiti pričom o NATO udaru na Krim. Naše hipersonične rakete će sigurno puno brže doseći ciljeve u Europi i Sjedinjenim Državama nego oni naše. Zapadni establišment i svi građani zemalja NATO-a moraju shvatiti da je Rusija izabrala vlastiti put. Nema povratka', zaprijetio je Medvedev.