nekretnina u zagrebu

Medved reagirao na Juričanov istup: Njegovi navodi su neosnovani, pravo na stan Mariću utvrđeno je dok je ministarstvo vodio Fred Matić

02.12.2020 u 12:53

Bionic
Reading

Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na javni istup reatelja Darija Juričana u kojem je naveo da ministar Tomo Medved 'prikriva Bandićeve majstrorije'. U priopćenju za javnost kojeg prenosimo u cijelosti navode da je riječ navodima koji su manipulativni i neosnovani

'Ministarstvo hrvatskih branitelja postupa sukladno zakonima, pravilnicima i uredbama koji se primjenjuju za sve hrvatske ratne vojne invalide na istovjetan način, neovisno o stranačkoj pripadnosti i suprotno onome što se u navedenoj objavi aludira.

U konkretnom slučaju, napominjemo kako je Zahtjev za provođenjem postupka utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje dostavljen Ministarstvu prije mandata ministra Medveda, odnosno 2015. godine, što je još jedan pokazatelj neutemeljenosti takvih tvrdnji.

Tadašnje Ministarstvo branitelja, pod vodstvom bivšeg ministra Freda Matića, provelo je postupak, utvrdilo pravo stranci na kupnju predmetnog stana dana 15. rujna 2015. godine, po uvjetima i cijeni sukladno tada važećem Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, te tada važećoj Uredbi o stambenom zbrinjavanju', stoji u pripćenju.

Podsjetimo, Juričan je u objavi na Facebooku prozvao Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz značajan popust.

Juričan kaže da je Ministarstvo branitelja dopisom dostavilo Gradu izračun cijene stana temeljem koje je Bandić gradski stan od 39,92 četvorna metra prodao Mariću, jednom od osnivača stranke BM365, za "tričavih 53,711 kuna".

Ministar Medved, tvrdi Juričan, i nakon osam mjeseci i dalje uporno odbija objaviti dopis o izračunu, iako je povjerenik za pristup informacijama donio novo rješenje kojim se Ministarstvu nalaže da mu dostavi traženu informaciju, koja je u javnom interesu i na osnovu koje je Marić dobio toliki popust, što je vidljivo iz akata gradonačelnika.

"Genije sada tuži Povjerenika Visokom upravnom sudu, i tako neumorno i maliciozno prikriva još jednu u nizu majstorija Milana Bandića, dugogodišnjeg partnera HDZ-a", ističe Juričan.