SUDJELUJTE I VI

Međunarodni dan mladih

13.08.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Međunarodni dan mladih se obilježava 12. kolovoza i dan je kada se prisjećamo važnosti osviještenosti mladih i njihove snage. Odlukom Opće skupštine UN-a, od 2000. godine naovamo, i mlađe i starije osobe širom svijeta trude se obilježiti ovaj dan raznim aktivnostima i događajima usmjerenim na slavljenje i poticanje uključenosti mladih

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je 'Dijalog i međusobno razumijevanje'. Ova tema reflektira važnost dijaloga među mladima različitih kultura kao i različitih generacija.

UN je razdoblje od 12. kolovoza 2010. do 12. kolovoza 2011. proglasio Međunarodnom godinom mladih. Početak ovog perioda obilježen je velikim predstavljanjem u sjedištu UN-a u New Yorku. Uz priliku za globalnu zajednicu da demonstrira svoju predanost temama vezanim uz mlade, priređene su bile i glazbene izvedbe, kao i foto-izložba pod nazivom 'Kako mladi vide globalne probleme'.

I vi možete sudjelovati u proslavi Međunarodnog dana i godine mladih – organizirajte javne rasprave, radio emisije, okrugle stolove, forume mladih, koncerte, izložbe, postavite info štandove u svojim školama i fakultetima ili pišite vladinim dužnosnicima o pitanjima koje muče mlade!