NAKON PROSVJEDA

Međunarodna misija organizacija za zaštitu medijskih sloboda dolazi u Zagreb

04.03.2019 u 12:05

Bionic
Reading

Misija predstavnika Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO), Europske federacije novinara (EFJ), Europske radiodifuzijske unije (EBU) i Promatračka misija za područje Balkana i Kavkaza - Transeuropa (OBC) u srijedu 6. ožujka dolazi u posjet Hrvatskoj u povodu zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima, izvijestili su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Riječ je o trećem posjetu Misije Hrvatskoj u manje od tri godine. Misija je prvi put došla u lipnju 2016. godine, nakon čega je objavila izvještaj ''Croatia: Media Freedom in Turbulent Times".

Potom je ponovo posjetila Hrvatsku u siječnju prošle godine, kada je zaključila da su stanje na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), porast govora mržnje i nedovršena medijska politika najveći problemi na hrvatskoj medijskoj sceni. U lipnju prošle godine, Misija je objavila izvještaj "Hrvatska: govor mržnje u porastu, ali ima nade za promjene", s nizom preporuka za poboljšanje situacije.

Međunarodna misija, ističu u HND-u, boravit će u Zagrebu 6. i 7. ožujka kako bi dobila dodatne informacije o trenutnoj situaciji u medijima u Hrvatskoj.

Rad Misije podržava veći broj drugih međunarodnih organizacija, koje su najavile da će podržati nalaze i preporuke što će ih predstavnici Misije pripremiti nakon posjeta.

  • +32
Prosvjed Oteli ste medije, novinarstvo ne damo u organizaciji HND-a Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX