DEVASTATORSKO ČUDO

Međugorska vidjelica o betoniranju plaže pred svojom vilom na Hvaru: Prvi put čujem za to. Nije to istina

30.07.2019 u 12:55

Bionic
Reading

Iako betoniranje na pomorskom dobru nije dopušteno, to nije spriječilo međugorsku vidjelicu Mirjanu Soldo da u Sućurju ostvari svoj plan 'uređenja' plaže

Kako javlja Slobodna Dalmacija, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele ispred koje je devastirana plaža su Mirjana i Marko Soldo. Vidjelicu su pokušali kontaktirati preko nekoliko marketinških agencija što po inozemnom tržištu plasiraju njezine knjige o ukazanju, no odgovor nisu dobili.

Prema navodima Slobodne radi se o klasičnoj 'betonizaciji' obale, a o problematici na istočnoj obali Hvara često upozoravaju mještani. Neki od njih, poput profesorice Suzane Kačić-Bartulović, ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra već su prijavljivali nadležnim službama. 'Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom... Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale i do kada misle prijetiti svima koji traže poštivanje zakona RH', dodaje Kačić-Bartulović.

Dragičević Soldo: Prvi put čujem za sve to. Nije to istina

Do Mirjane Dragičević Soldo uspjeli su doći iz 24sata, te im je rekla kako ne zna o čemu je riječ.

'Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati', kratko je odgovorila za 24sata Dragičević Soldo.

Državni je inspektorat na upit novinara odgovorio da će 'inspekcijski nadzor nad betoniranjem i popločanjem platoa u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru biti uvršten u plan inspekcijskog nadzora u idućem razdoblju', dok predstavnici Splitsko - dalmatinske županije navode da 'za uvalu Blace, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom te da će prijava bit će proslijeđena nadležnim institucijama; Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj'. ​

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz