TRAGIKOMIČNO

Među 'izbrisanima' i najbolji Kekecov prijatelj

23.02.2009 u 23:57

Bionic
Reading

Među tzv. 'izbisanim neslovencima' kojima je vlada Boruta Pahora u ponedjeljak počela izdavati rješenja da im je poslije osamostaljenja države nezakonito oduzet domicil nalazi se i Boris Ivanovski, najbolji prijatelj legendarnog slovenskog junaka Kekeca

LJUBLJANA - Tu pomalo tragikomičnu zabunu sa slovenskim glumcem makedonskog prezimena iznijela je za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV bivša slovenska ministrica pravosuđa i nekadašnja glavna državna odvjetnica Zdenka Cerar.

"Izbrisani" Ivanovski glumio je hrabrog Rožlea, najboljeg prijatelja Kekeca koji se bori sa zločestim Bedancom u dječjem filmu "Kekecove lukavštine" iz 1968. godine.

Riječ je o trećem dijelu filmske trilogije o "Kekecu" redatelja Jožeta Galea i prvom filmu u bojama o malom alpskom junaku iz priča književnika Josipa Vandota.

U filmu je samog Kekeca glumio Zlatko Krasnič, Bedanec je bio Polde Bibič, a Brincelj Milorad Radovič. Jedino je djevojčica koja je glumila slijepu Mojcu kojoj pomaže Kekec, nabavivši joj čudotvorni lijek od zločeste "tete Pehte" imala tipično slovensko ime i prezime - Fanika Podobnik.