ZABORAVNI VLASNIK

Međimurske kokoši čuvale 34.000 eura

01.06.2009 u 17:32

Bionic
Reading

Ivan Rašperger, 73-godišnji umirovljenik iz Žabnika u Međimurju, u samo jedno popodne ostao je bez 34 tisuće eura koje je skrivao u ljetnoj kuhinji obiteljske kuće u Ribičkoj ulici

ČAKOVEC/ŽABNIK - Krađu je prijavio 30. travnja, da bi prije desetak dana dojavio policiji kako je novac ipak našao. Sakrio ga je u kokošje gnijezdo na sijačici kukuruza u štaglju i zaboravio da ga je tamo premjestio iz staroga kredenca. Koke su se pokazale dobrim čuvaricama, pa je novac neoštećen pronašla Ivanova supruga Katarina dok je skupljala jaja, piše Jutarnji list.

Bivši rudar koji je mirovinu zaradio u Njemačkoj novac je, čak 250 tisuća kuna u eurima, sakrio u kutiju u kredencu zapuštene kuhinje u kojoj uglavnom boravi kad previše popije. I u policijskom izvješću navodi se kako 30. travnja, kad je prijavio krađu, nije bio sposoban ni za alkotestiranje, a i kasniji pokušaji ispitivanja nisu bili jednostavni.

U to smo se uvjerili i kad smo ih posjetili na dan tobožnje krađe. Sin Zvonimir tada je rekao kako to nije prvi put da su mu pokrali oca.

'Oko nas žive Romi koji su već više puta preko stražnjega vrta i dvorišta dolazili i krali', rekao je tada Zvonimir. Na dan kad je novac nestao otac je bio s traktorom na polju, dok su majka i sin otišli pogledati kuću koju su namjeravali kupiti. Zato su posumnjali u krađu.

Zbog njihovih sumnji policija je pretražila nekoliko kuća i stanova, ali i sami su sumnjali u istinitost navoda obitelji Rašperger koja je odana alkoholu. Tako jadni starac od alkoholnih para nije zapamtio da je novac premjestio iz kredenca nekoliko metara dalje, kod kokoši. Sumnja bi možda pala i na nekoga iz obitelji da nismo saznali da je Rašperger ranije novac čuvao u boci od soka među povrćem u vrtu.