POGONJENA ŽRTVA

Mediji otkrili gdje se skriva Elisabeth Fritzl

20.03.2009 u 17:02

Bionic
Reading

Elisabeth Fritzl i njezina djeca, čini se, bit će osuđeni na život u bijegu. Nakon što su mediji otkrili tajnu lokaciju na kojoj žive, oni su morali pobjeći glavom bez obzira

Elisabeth je prisiljena prodati svoj dom u kojem se je nadala da će moći započeti novi početak sa svojom obitelji, nakon 24 godine pakla.

Austrijske vlasti su apelirale na medije da ostave na miru žrtvu dugogodišnjeg incestuoznog silovanja i njezino šestero preživjele djece, no mediji se nisu uslišali njihove molbe. Paparazzo britanskog tabloida Sun snimio je Elisabeth dok se sa 17-godišnjom kćerkom Lisom vraćala iz dućana u kuću u koju se obitelj preselila nakon tretmana u psihijatrijskoj bolnici.

Lokalni novinar za britanski Sky News je izjavio da nikad nije išao blizu sela u kojem se doselila, ali nakon objave fotki, odjednom se u selu stvorila hrpa fotografa.
'Čini se da će je uloviti kamo god da ode. To je jako tužno i razočaravajuće', zaključio je.

Terapeuti koji se pomažu Elisabeth i njezinoj djeci smatraju da će se troje djece koja su živjela s njom u podrumu teško ikad oporaviti.

Njihov i otac njihove majke Josef Fritzl osuđen je na doživotnu robiju u psihijatrijskoj ustanovi nakon što ga je porota proglasila krivim za stravične zločine koje je počinio.

Smatra se da je Elisabeth s galerije pratila suđenje, jer joj je tim psihijatara savjetovao da se suoči sa svojim ocem u sudnici.

Psihologica Eva Muenker Kramer je izjavila da će Elisabeth trebati odvojiti prošlost od budućnosti kako bi mogla nastaviti sa životom.

Bojan Pancevski, autor najavljene knjige 'Zločini Josefa Fritzla – u potrazi za istinom', za Sky News kako je: 'Žalosno je, ali Elisabeth će biti veoma teško izbjeći da je da je pronađu, budući da će svakome biti sumnjiva žena ženu koja se seli iz područja u područje.'