CRNA STRANA NORIJADE

Maturanti pokosili pješaka i zabili se u drvo

15.05.2009 u 20:45

Bionic
Reading

Tri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se u petak oko 14.30 sati dogodila u Ulici Josipa bana Josipa Jelačića u šibenskoj gradskoj četvrti Šubićevac. U Zagrebu je privedeno 18 izgrednika, maturant u Opatiji slomio je nogu skakajući u more, a ukupno su oštećena četiri tramvaja i četiri autobusa

ŠIBENIK/ZAGREB/RIJEKA - Nesreća se, priopćeno je iz Policijske uprave Šibensko-kninske, zbila kada je osobno vozilo naletjelo na pješaka, a potom udarilo u stablo. Promet tim dijelom grada je bio obustavljen do okončanja istrage, piše Jutarnji list.

Iako iz službenih izvora nije potvrđeno tko su sudionici nesreće niti tko je ozljeđen, neslužbeno se doznaje kako su se u vozilu nalazila tri šibenska maturanta koja su proslavljala 'norijadu', posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja.

Vozajući se u Škodi koju im je, za tu priliku, posudio otac jednog od njih, naletjeli su na mlađu osobu o kojoj skrbi Centar za odgoj djece i omladine Šubićevac, a onda i obližnje stablo. Prema kazivanju očevidaca, pješak i dva maturanta vozilom hitne pomoći prevezena su u šibensku Opću bolnicu.

Zbroj cjelodnevnog divljanja maturanata Rijekom i okolicom su razbijena stakla na tri gradska autobusa i slomljena noga maturanta koji je u Opatiji skakao u more, te udario u stijenu. Ipak, budući da su se skupine maturanta u petak predvečer grupirale na raznim lokacijama, pravo stanje znat će se tek u subotu ujutro.

Tijekom dana zagrebačka policija privela je 18 maturanata zbog tučnjave i alkoholiziranosti. Maturanti su privedeni zbog narušavanja javnog reda i mira. Službeni program za maturante na Bundeku završio je, a svi sudionici razišli su se do 21,20 sati. Oštećena su četiri tramvaja i autobus ZET-a.