MILAN ALTERNATIVAC

Matković želi Bandića za predsjednika

09.07.2009 u 17:30

Bionic
Reading

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća i nositelj Nezavisne gradske liste Gordan Matković izjavio je danas u Osijeku da je na sljedećim predsjedničkim izborima spreman poduprijeti kandidata koji će biti 'alternativa sadašnjim političkim snagama i politički afirmiran', pri čemu je ocijenio da takve uvjete ispunjava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Na konferenciji za novinare Matković je ustvrdio kako su posljednji lokalni izbori pokazali da se dosadašnji politički sustav u kojemu su dominirale velike stranke i njihovi čelnici urušio jer su građani odlučili birati osobe u koje imaju povjerenja, a nisu bili skloni podupirati stranke, posebice one kojima su, kako je rekao, na čelu nedodirljivi lideri.

Ističući kako vjeruje da će takve promjene biti vidljive i na sljedećim predsjedničkim izborima, Matković je najavio da je njegova politička opcija na izborima za novoga hrvatskog predsjednika spremna dati logističku potporu kandidatu koji neće biti po ukusu političkih stranaka i koji će biti prihvatljiv građanima te 'ljevici i desnici'.

Ocijenio je kako to mora biti kandidat 'koji će biti alternativa sadašnjim političkim snagama i izvanblokovski kandidat koji se potvrdio u hrvatskome političkom životu', a na novinarski upit tko bi mogao biti taj kandidat Matković je odgovorio da te uvjete ispunjavaju ljudi poput zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Komentirajući mogućnost priključivanja svoje političke opcije tzv. trećem bloku, o kojemu se ovih dana govori u hrvatskim medijima, Matković je rekao kako ta opcija može imati smisla samo ako bude alternativa sadašnjim političkim odnosima, to jest ako bude širega političkog spektra. Ocijenio je kako od te alternative 'neće biti ništa' bude li se temeljila isključivo na hrvatskoj ljevici jer, kako drži, neće biti dovoljno snage za promjene.