PRAVAŠKI KIŠOBRAN

Matković prešao u HSP dr. Ante Starčević

20.09.2012 u 15:52

Bionic
Reading

'Matković se vraća kući', obznanio je danas Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević, pristupanje toj stranci bivšeg osječkog gradonačelnika i aktualnog vijećnika Gradskog vijeća, Gordana Matkovića i njegova kolege Gorana Ilića, vijećnika Županijske skupštine. Ovih dana očekuju još desetak novih članova, a u osječkom GV-u i ŽS najavili su razotkrivanje HDSSB-a i njihove prave politike 'mržnje, vulgarnosti, isključivosti i primitivizma'

Tepeš je zaključio kako pravaške opcije žive samo na papiru, a praktički su sve ugašene osim HSP-a dr. Ante Starčević koja jedina radi i živi na svim razinama, od hrvatskog parlamenta do lokalnih vijeća.

'Samo preko ljeta pristupilo nam je više od pet tisuća novih članova. Ovim činom u Osijeku i OBŽ postajemo važan politički faktor i HDSSB će s nama imati puno problema jer sve zbog čega kritiziraju vlade u hrvatskom parlamentu, na isti način rade ondje gdje su oni na vlasti. U Osijeku i dijelovima županije gdje vladaju, nitko se od čistačice i portira, do direktora i ravnatelja ne može zaposliti ako nema člansku iskaznicu HDSSB-a', rekao je Tepeš.

Gordan Matković priznao je kako je u političkoj karijeri činio pogreške i krivo procjenjivao, poglavito kada je pristupao pojedinim političkim strankama, ali tvrdi da nije imao sadržajnih prekida te zatražio da ga se ocjenjuje prema postignućima, a ne prema okviru u kojem je to činio.

'Ovo je pravi HSP, jer svi koji su radili u HSP-u, praktički su ovdje. U Osijeku i županiji želimo promijeniti bipolarnost političke situacije. Pravaši ponovno moraju postati jedina svijetla točka političke scene na ovom području i konkretno odgovoriti na negativan predznak koji ova sredina ima. Mi smo metropola istočne Hrvatske, ali moramo odgovoriti na to kako nas vlastodršci danas predstavljaju', najavio je Matković žestoku političku borbu s HDSSB-om koji je napustio uoči parlamentarnih izbora.

Očekuje i pristupanje nekoliko istaknutih članova HOS-a i HSP-a svojoj novoj stranci za koju smatra da ima jak koalicijski potencijal.
HSP dr. Ante Starčević izabrat će kandidata za gradonačelnika Osijeka u dogovoru s koalicijskim partnerima, no glavni tajnik Pero Ćorić daje velike šanse za to upravo Matkoviću.

'Ovo je samo prijelazna faza stranke, a kada nakon lokalnih izbora HSP nestane s političke scene, a mi ostanemo jedina živa pravaška stranka, organizirat ćemo veliki pravaški sabor i preuzeti brend HSP-a koji nam je otet. U OBŽ-u imamo potpisan sporazum s HSS-om o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, a bit će tu i nekoliko manjih stranaka s kojima dijelimo svjetonazor', rekao je Ćorić.

Goran Ilić uvjetovao je podršku gradonačelniku i županu podršci njihovim dosadašnjim projektima koji sada postaju projekti HSP-a dr. Ante Starčević, a Klub vijećnika kojem je na čelu nastavlja djelovati kao klub HSP-a dr. Ante Starčević.

Ivan Zadravec, koordinator stranke, zaključio je kako i ovim proširenjem članstva šire projekt 'Pravaški kišobran', kojim okupljaju sve izvorne i vjerodostojne pravaše i starčevićevce radi zajedničkog izlaska pred birače na svim razinama, a prijam Gordana Matkovića i njegovih suradnika točka je na 'i' pravaškog ujedinjenja u OBŽ.