GOSPODARICA VOZNOG PARKA

Matković omražena u Vladi zbog automobila

31.12.2009 u 09:49

Bionic
Reading

Ministru Ivanu Šukeru i drugim visokim dužnosnicima ne sviđa se kako ministrica bez portfelja Bianca Matkovića odlučuje o preraspodjeli automobila Vlade i institucija. Smatraju da ih je svojim kriterijima zakinula

Ministar Ivan Šuker već je dulje vrijeme nezadovoljan načinom kako ministrica Bianca Matković rješava pitanje preraspodjele službenih automobila, ali do sada nije bilo razloga za sukobe, piše Jutarnji list.

Šukeru i drugim dužnosnicima 'prekipjelo' je jer Matković dijeli automobile prema osobnom kriteriju. 'Gospodarica voznog parka' tako je, nakon tepiha, na sebe navukla gnjev i drugih kolega.

Prije nekoliko mjeseci Vlada je, kao dio mjera štednje i racionalizacije, zadužila Ured za Opće poslove da sastavi popis svih službenih automobila. Taj popis je napravljen u teškim mukama te je odmah proslijeđen Bianci Matković koja je, prema naputku Vlade, bila zadužena za preraspodjelu automobila, ali bez jasnih kriterija.

Vlada je dokument s popisom 4.780 vozila državne administracije teretila kao najveću državnu tajnu. Dobila ga je samo premijerka i odabrani potpredsjednici Vlade te se o njemu razgovaralo na užem kabinetu.

Na zahtjev Matković, po nekoliko luksuznih automobila vratio je Petar Čobanković i smijenjeni Damir Polančec

Neki ministri su željeli svoje starije automobile zamijeniti novijima iz postojećeg voznog parka, ali je to Matković odbila. Razljutilo ih je kad su saznali da je Matković sama sebi dodijelila novi BMW serije 5.