DOBILA PORTFELJ I DRUŠTVO

Matković dovela prijateljice u Ministarstvo

10.04.2010 u 12:38

Bionic
Reading

Bivša ministrica bez portfelja Bianca Matković 'uselila se' u Ministarstvo gospodarstva kod kolege Đure Popijača i sa sobom na novo radno mjesto dovela dvije prijateljice

Matković očito nema sreće s prvim danima na poslu. Kada je postala ministrica bez portfelja prošlog ljeta, imala je nesporazum oko tepiha u uredu s premijerkom Kosor, a sada, kada je napokon dobila portfelj, kao državna tajnica dovela je u Ministarstvo gospodarstva svoje dvije tajnice iz Vlade, Helgu Draženović i Kristinu Petrinu. Riječ je, navodno, o susjedama i dobrim prijateljicama bivše ministrice koje godinama surađuju s njom.

Naime, tajnice Draženović i Petrina svojedobno su s Biancom Matković radile i u Ministarstvu vanjskih poslova, a kad je ona imenovana ministricom bez portfelja, povukla ih je u Vladu.

Imena dviju tajnica Biance Matković u javnosti su se pojavila krajem kolovoza 2009, kada je objavljeno da se Vlada i nekoliko ministarstava opskrbljuju cvijećem iz cvjećarnice Pušlek. Cvjećarnica je, kako su mediji poslije otkrili, u vlasništvu Zlatka i Gordane Fagač, sestrične bivše ministrice. Oni su ujedno roditelji Kristine Petrine, koja je u to vrijeme bila tajnica u Vladi.

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun tada nije htio komentirati te informacije, tvrdeći da nema takve podatke, kao ni one da je Helga Draženović kuma nove državne tajnice. No otkrilo se i da su njih tri susjede u Remetama.

Tako je navodna kuma Helga Draženović bila prijavljena na adresi Studen breg 47, dok obitelj Matković živi na broju 34. Na Studen bregu živi i Kristina Petrina, koja se u kabinetu ministrice bez portfelja tada zaposlila jer je Helga Draženović bila na porodiljnom dopustu. Dotada je radila u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Plaća Biance Matković izjednačila se s ostalim plaćama državnih tajnika, premda se nagađalo da će zadržati onu ministarsku.