umirovljeničke udruge

Matica i sindikat umirovljenika osudili istupe Hrelje

12.03.2020 u 12:10

Bionic
Reading

Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) i Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) osudili su u četvrtak istupe saborskog zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvana Hrelje u kojima se okomio na umirovljeničke udruge jer je to, poručuju, obračun s umirovljenicima u cjelini

'Predsjednik HSU-a, ničim izazvan, gotovo se dnevno okomljuje na umirovljeničke udruge. Sada je Hrelja prevršio svaku mjeru i pokazao da s umirovljenicima više nema ništa zajedničko, jer napad na udruge umirovljenika je obračun s umirovljenicima u cjelini', poručili su u zajedničkom priopćenju MUH i SUH.

Postavlja se pitanje, dodaju, koga HSU, a posebno njegov predsjednik, predstavlja, osim samog sebe. Verbalni napadi su, smatraju, 'Hreljin pokušaj da sve svoje neuspjehe prebaci na udruge umirovljenika u kojima vidi konkurenciju'.

Hrelja i njegova stranka doveli su u pitanje postojanje umirovljeničkih udruga tvrdeći da su to 'samozvani predstavnici umirovljenika' i odbijajući svaku mogućnost da udruge, koje okupljanju stotine tisuća umirovljenika, sudjeluju u rješavanju umirovljeničkih problema.

MUH i SUH također zamjeraju Hrelji na izjavama da oni pregovaraju neovlašteno i da se ne mogu baviti politikom, a da je Nacionalno vijeće za umirovljenike "debatni klub".

'Njemu, u predizbornom vremenu u kojem su umirovljenici sekundarni, očito Vijeće smeta kao mjesto socijalnog dijaloga ne samo s ovom, nego i s bivšim i budućim Vladama, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadale', kažu u priopćenju.

MUH i SUH pozivaju na suradnju i dijalog sa svim dionicima na umirovljeničkoj sceni koji pridonose rješavanju teškog položaja u kojem se nalaze umirovljenici.

'Samo zajedništvom onih koji iskreno zagovaraju interes umirovljenika postizani su rezultati. Stoga MUH i SUH apeliraju na takvu suradnju, te osuđuju konfrontacije i optuživanja koja nisu u interesu umirovljenika i rješavanja njihovih problema, nego samo promociji uskih osobnih i stranačkih interesa', stoji su u priopćenju.