zastupnik u eu parlamentu

Matić o Festivalu slobode: Žali bože što su išli u školu ako ne poštuju znanost. Vidjet ćemo što će biti za dva tjedna

09.09.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić i kandidat za predsjedništvo SDP-a na unutastranačkim izborima, opisao je atmosferu u Bruxellesu što se tiče pandemije koronavirusa, a komentirao je i događaje u Hrvatskoj

"Ovo je Zapadna Europa, svi se pridržavaju mjera", rekao je Fred Matić na početku razgovora u N1 Studiju uživo i dodao:

"Gotovo svi u gradu nose maske, a u Europskom parlamentu baš svi. Imamo puno sastanaka uživo, a imamo neke putem interneta. I sam sam se preporodio. Ljudi poštuju pravila. Demokracija podrazumijeva pravila ako je to u interesu svih. Ako ponašanjem utječeš na zdravlje okoline, toga se treba pridržavati. Pametnjakovića koji to negiraju ovdje nema."

Komentirajući subotnji prosvjed u Zagrebu nazvan Festival slobode, rekao je: "Demokracija podrazumijeva i to, ali ne možete ignorirati znanost. Žali bože što su išli u školu ako ne poštuju znanost. Vidjet ćemo što će biti za dva tjedna, hoće li doći do porasta broja zaraženih nakon Festivala slobode. Zekanoviću želim da što prije ozdravi, ali bilo bi dobro da je došao tamo i rekao da to nije ništa."

Vezano uz unutarstranačke izbore Matić je naglasio da je SDP uvijek prednjačio što se tiče većeg broja kandidata, a smatra da im se zadnji put to "obilo o glavu".

  • +7
Festival slobode u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

"Nećemo biti HDZ pa kandidirati jednog čovjeka. Imamo 5 kandidata, nadam se da neće doći do podjela nakon izbora. Volio bih da svi nakon izbora kažu - ovo je moj predsjednik/ica."

Rekao je da sam nema favorita i da će se suzdržati u prvom krugu od preferiranja, no u drugom će krugu reći svoje mišljenje.

"Tko god pobijedi, imat će moje puno povjerenje do sljedećih izbora kad ćemo testirati rad predsjednika/ice pa ćemo ocijeniti", zaključio je.