bivši ministar branitelja

Matić: Hrvatsku već dvadesetak godina maltretira istih 40 ljudi

29.01.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u intervjuu za Novi list, govoreći o liderima braniteljskih udruga, rekao je kako 'Hrvatsku dvadesetak godina maltretira možda 40 ljudi'

'Nema njih više. Sve su mi zgadili. Imam jedno dijete i nisam ni primijetio kako je iz četvrtog razreda prešlo u osmi. Usporedite sliku Franje Tuđmana s predsjednicima braniteljskih udruga s onom na kojoj je s njima Andrej Plenković, jako je tu malo različitih lica.

Oni uporno tvrde da su predstavnici svih hrvatskih branitelja, a ja im već godinama govorim da, ako je tako, izađu na izbore. U tom bi slučaju, osim na glasove 500 tisuća branitelja, mogli valjda računati i na podršku njihovih supruga, djece... S toliko bi glasova i na vlast mogli doći', rekao je saborski zastupnik SDP-a Predrag Matić u intervjuu za Novi list.

  • +23
Braniteljski prosvjedi za vrijeme Milanovićeve vlade Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Prisjetio se i velikih braniteljskih prosvjeda koji su bili organizirani dok je on bio ministar branitelja u vladi Zorana Milanovića te na tadašnju ulogu aktualnog ministra branitelja Tome Medveda.

'Iskreno, on je bio tamo jedan od malo pametnijih, ipak je riječ o umirovljenom generalu, pa se držao nekako po strani. Ma, nemam ja ništa protiv njega, ali kad je preuzeo ministarsku dužnost i govorio da se uvijek zalagao za mir, a ne za nasilje, provjerio sam u mobitel i pronašao njegov broj, što znači da je Medved gotovo sigurno imao moj.

Nikad me, međutim, za trajanja tog prosvjeda nije nazvao da mi kaže da je za mir. To je i razlog zbog kojeg ne volim predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja me duboko povrijedila. U javnosti je pozivala na poštivanje institucija, a tri puta je razgovarala s teroristima', rekao je Matić.

S teroristima?

'Prosvjednici su bili dok plinskim bocama nisu prekinuli promet, nakon toga su postali teroristi. Bio je to po definiciji terorizam - plinske boce na cesti su terorizam. I predsjednica je tri puta dolazila u šator razgovarati s teroristima, a nije se udostojala napraviti još dva metra kako bi čula i moju stranu. Makar kurtoazno', rekao je bivši ministar branitelja Predrag Matić.