PREDOZIRANJE NA TULUMU

Matea Hohnjec i suprug uhićeni zbog smrti susjede

Bionic
Reading

Josip Nikić (33) i njegova supruga Matea (25), sestra bivše ritmičke gimnastičarke Stefany Hohnjec, uhićeni su u ponedjeljak navečer jer su dali drogu 20-godišnjoj T. D., koja se njome predozirala u subotu navečer u njihovom stanu na zagrebačkoj Jaruščici, javlja Novi list

U domu Nikićevih u subotu je, prema informacijama do kojih je došao Novi list, u tijeku bila rođendanska proslava. Na nju su, kao dobri susjedi, Josip i Matea pozvali i 20-godišnjakinju te njezinu maloljetnu sestru. Djevojke su, naime, živjele na istom katu kao i Nikićevi, dok njihovi roditelji stanuju samo kat niže. Djevojke su se odazvale pozivu. Tijekom večeri na Jaruščicu je stigao dečko mlađe sestre, pa se ona s njim vratila u svoj stan, dok je starija sestra još neko vrijeme ostala na fešti.

Društvo se zabavljalo uz MDMA – vrlo agresivnu sintetičku drogu – koja se zbog jačine najčešće konzumira lizanjem jer je preagresivna za šmrkanje te marihuanu, piše Večernji list. U jednom trenutku djevojci je pozlilo te ju je Nikić oko 22 sata na rukama prenio u njezin stan. Ondje ju je dočekala maloljetna sestra, koja na tulum nije otišla jer joj je došao prijatelj. Pozvali su policiju i hitnu pomoć, no za T. D., nažalost, bilo je prekasno.

Nikića i njegovu mlađahnu suprugu policija je prijavila za zloporabu droga i navođenje nesretne djevojke na konzumaciju opojnih sredstava, a oboje su zadržani na kriminalističkom istraživanju.

Nikiću, sinu bivšeg šefa policije koji se poslije naglo obogatio pa postao poduzetnik, to nije prvi put da se sukobio sa zakonom, podsjeća Večernji list. Već je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva pravosudnog policajca kojeg je napao šipkom dok je pokušavao pobjeći iz zatvora te zbog ranjavanja jedne osobe u kafiću 2001.

Matea Hohnjec predstavljala se kao ljubavnica poznatih Hrvata, hvaleći se pred kamerama koje je darove primila od njih. Zaljubila se u Nikića, za kojeg se udala lani u rujnu. Prijatelji para svjedoče da je tijekom njihove veze Josip Nikić u žaru razgovora znao ustvrdio da bi zbog Mateine sreće bio spreman i ubiti, piše Večernji list.

Više možete pročitati ovdje