OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Matanić je trebao ubiti i Hrvoja i Novicu Petrača

22.04.2009 u 10:50

Bionic
Reading

Robert Matanić, jedan od izvršitelja likvidacije Ive Pukanića, trebao je ubiti i Hrvoja i Novicu Petrača

Osim što je sam Matanić tu informaciju iznio policajcima, potvrdio ju je i njegov suokrivljenik Amir Mafalani, koji je rekao da je Novica trebao biti likvidiran 8. listopada 2008. na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Upravo je u to vrijeme Hrvoje Petrač, uz jake mjere osiguranja, premješten iz lepoglavskog u pulski zatvor.

Matanić je policijskim istražiteljima ispričao da mu je Slobodan Đurović zvani Kardinal osobno prenio poruku Stanka Subotića Caneta da za 300 do 500 tisuća eura likvidira Pukanića.

Matanić također tvrdi da se u rujnu prošle godine u Crnoj Gori susreo s osobom nadimka Vule te da su mu u Bugarskoj dva Turčina nudila 1,2 milijuna eura za ubojstvo Hrvoja Petrača. Ubojstvo je, prema Matanićevoj priči, bilo naručeno zato što je Petrač navodno prevario Ahmeda Hamoglua u poslu s kasinom u zagrebačkom hotelu Sheraton, piše Jutarnji list. Tvrdnje R. Matanića da su Turci naručili ubojstvo Hrvoja Petrača policiji je potvrdio i Amir Mafalani.

Hrvoje Petrač

Policija je provjeravala Matanićeve tvrdnje da je putovao u inozemstvo radi dogovora o likvidacijama Petrača, što je utvrđeno i u zagrebačkoj zračnoj luci. Naime, Matanić je u Hrvatsku ulazio i izlazio 1, 6, 16. i 18. srpnja 2008. godine.

S obzirom na to da je policija raspolagala saznanjima da su se sa Sretenom Jocićem u beogradskom hotelu tijekom 2007. i 2008. sastajali i odvjetnik Zvonimir Hodak i Ivor Vucelić, zatražena je provjera i tih informacija. Odvjetnik Hodak i prije je već bio demantirao tvrdnje da se sastajao s Jocićem.