SLAVONSKO UJEDINJENJE

Masovni prelazak DSSR-ovaca u HDSSB

22.01.2010 u 14:19

Bionic
Reading

Tridesetak članova Demokratske stranke slavonske ravnice (DSSR) danas je u Osijeku na konferenciji za novinare pristupilo stranci HDSSB. Predsjednica osječke organizacije DSSR-a Tanja Šimundić kaže da su se na to odlučili kako bi smanjili političke podjele u Slavoniji

'Želimo da Slavonija bude razvijena, a ne najnerazvijenija hrvatska regija', izjavila je Tanja Šimundić i dodala da se stanje može poboljšati jačanjem regionalnih stranaka.

Potpredsjednik stranke Krešimir Bubalo naglasio je da HDSSB nastavlja suradnju s druge dvije regionalne stranke preko Regionale: 'Bitno je da Regionala koordinira rad kako bi se regionalne opcije proširile i u druge krajeve u Hrvatskoj.'

HDSSB-ovac Ivica Završki rekao je da se Osijek nalazi u preozbiljnoj situaciji i da zato treba graditi mostove, a ne se razilaziti zbog malih razlika. Kao gradonačelnik, Bubalo je dodao da je naredio direktorima svih gradskih poduzeća da ove godine posluju barem s pozitivnom nulom kako bi se to teško stanje popravilo.

Grad Osijek je prvi put u povijesti godinu 2009. završio s proračunskim gubitkom, i to od 35 milijuna kuna. Pribroji li se minus gradskih tvrtki, lanjska godina zaključena je s ukupnim minusom od 100 milijuna kuna, za što Bubalo krivi bivšu HSP-ovu vlast koja je imala prenapuhan predizborni proračun.