GENERAL U HAAGU

Markač jedva preživio srčani udar

15.02.2010 u 07:59

Bionic
Reading

Umirovljeni general i haški optuženik Mladen Markač jedva je preživio težak srčani udar koji je doživio prije 20-ak dana. Da cijela priča bude još zanimljivija, njegova je obrana skrivala činjenicu da je Markač u tako teškom zdravstvenom stanju, javlja Večernji list

Prvi su se bolovi kod Markača pojavili još početkom siječnja, ali nije želio nikome reći da ima problema - ni svojim odvjetnicima, ni liječnicima ni drugim pritvorenicima. Dva tjedna nakon toga naš je optuženi general doživio jak srčani udar, ali taj put su stražari shvatili da se zbija nešto neuobičajeno. Pronađen je u nesvijesti te hitno prebačen u jednu amsterdamsku kliniku.

'Njegovo opće stanje povezano je s povišenim šećerom. On je i prije, u Zagrebu, imao problema sa srcem, pretrpio je lakše infarkte (tri puta), ugrađeno mu je više stentova i u takvom stanju došao je ovamo. Dakle, nije se ovdje razvilo neko novo pogoršanje, riječ je samo o nastavku liječenja u drugim uvjetima', rekao je Večernjem listu njegov odvjetnik Goran Mikuličić.