IMA SAMO 20 GODINA

Marisol, najhrabrija žena Meksika

20.10.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Zove se Marisol Valles García, studentica je kriminalistike i postala je šefica policije u najopasnijem djelu Meksika, u dolini Juárez, na samoj granici sa SAD-om

Općina se zove Práxedis G. Guerrero, pripada pokrajini Chihuahua, udaljena je 100 km od najkrvavijeg meksičkog grada, Ciudad Juárez, gdje svake godine u borbama narkokartela biva ubijeno prosječno 2.600 osoba.

Podsjetimo da su tamo ovog tjedna ubijeni načelnik policije mjesta El Porvenir, koji pripada općini gdje šefuje Marisol. Otac, policajac Rito Grado Serrano (59), i sin, Rigoberto (37), pronađeni su nakon što su ih mafijaši izrešetali rafalima iz kalašnjikova, što je prvi zločin s kojim se suočava mlada Marisol.

Gradonačelnik Práxedisa, kao u dobrim kaubojskim filmovima, tražio je novog šefa policije, i to među najhrabrijim muškarčinama. Svi su gledali u stranu. Nitko se nije javio za posao u mjestu gdje ljudski život ništa ne vrijedi.

Tada je Marisol Valles García, nedavno udata, studentica posljednje godine studija kriminalistike, rekla sudbonosno ‘da’ i stavila pištolj o pojasu.

Ima vlast nad 19 policajaca, od čega devet žena, i kaže: 'Ovdje svi živimo u strahu, ali mi ćemo taj strah pretvoriti u sigurnost.'


O njoj se već pisu legende. Kažu da samo njezino ime ulijeva banditima strah u kosti.