PROSVJED U RIJECI

'Marišćina nije vukojebina'

15.09.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Popunio se danas riječki Korzo prosvjednicima Kriznog eko stožera Marišćina ispred Gradske uprave koji su, naoružani raznim zaštitnim maskama, jasno poručili da ne žele balirani otpad s Viševca na platou na Marišćini, s kojeg se cijelog ljeta širio nesnosan smrad u općini Viškovo, ali i u zapadnom dijelu Rijeke

Ne žele na tom mjestu ni gradnju godinama najavljivanog Centra za gospodarenje otpadom, jer to je područje u blizini izvorišta vode, a oni, rekli su, ne žele da im djeca piju vodu iz boce.

Marišćina nije vukojebina, kako je neki političari nazivaju, i samo lud čovjek ondje može graditi deponij!', rekao je Josip Begonja, predsjednik Mjesnog odbora Marčelji te za odgovornost prozvao riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, jer se smeće njegovih građana prevozi upravo na to odlagalište, potom župana Vidoja Vujića, kao i bivšeg župana i ministra, 'manekena' Zlatka Komadinu.

'I da se Nikola Tesla ovdje pojavi, oni bi mu rekli da je glup!', moglo se čuti. Građani su uvjereni da benzena i kemikalija ima u zraku te su poručili da je 'jedina mjerna jedinica - život'.