USMRTIO DARKA GLAVANA

Mario Novak suđenje čeka na slobodi

28.08.2009 u 20:49

Bionic
Reading

Fotograf Mario Novak, koji je 13. srpnja u Varaždinu automobilom usmrtio glazbenog kritičara Darka Glavana, suđenje će čekati na slobodi

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbilo je, naime, žalbu Općinskog državnog odvjetništva zbog puštanja Novaka na slobodu. Novak je nakon uhićenja pritvoren jer, osim hrvatske, ima i američku putovnicu, pa je postojala opasnost da pobjegne iz zemlje.

Varaždinski Županijski sud zato mu je oduzeo obje putovnice te ga pustio da se brani sa slobode. ODO je u žalbi navelo da nije bilo razloga za ukidanje pritvora jer osumnjičenika oduzimanje putnih isprava ne može spriječiti da napusti teritorij Republike Hrvatske i na taj način postane nedostupan državnim tijelima, bilo korištenjem osobne iskaznice ili ilegalnim putem.

Predloženo je da se navedeno rješenje ukine, a ostavi na snazi rješenje o određivanju pritvora, odnosno da se osumnjičeniku odredi jamstvo. Vanraspravno vijeće Županijskog suda to je danas odbilo pa će Novak suđenje zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama i bijeg s mjesta nesreće dočekati na slobodi, piše Jutarnji.hr.