PROPUCAN AUTOMOBIL

Marić tvrdi da oružje ne pripada njemu, nego ocu

09.07.2012 u 21:51

Bionic
Reading

Oružje koje je prilikom pretrage pronađeno kod Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke, nakon što je priveden zbog navodnih prijetnji odvjetniku Peri Lozici, kojem je prošli tjedan propucan auto na Šalati, navodno nije njegovo

Četiri automatske puške i 400 komada streljiva, neslužbeno doznaje Večernji list, prema Marićevim tvrdnjama, 'zaostali' su ratni trofeji njegova oca.

Upitan zašto arsenal oružja nije u međuvremenu predao policiji koja, usput rečeno, redovito poziva građane da dragovoljno i bez sankcija predaju ilegalno oružje, pravdao se, neslužbeno doznajemo, da je to kanio učiniti, ali da je zbog poslovnih obveza u gužvi s vremenom.

Kako bilo, zbog ubojitih sredstava pronađenih kod vlasnika jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj, već se počelo raspredati što će biti s Marićevom tvrtkom te hoće li i dalje moći obavljati zaštitarsku djelatnost. Marić je, naime, u svojoj tvrtki šef uprave, dakle nije nositelj zaštitarske licencije pa, kako stvari trenutačno stoje, zbog ilegalnog oružja pronađenog u njegovom domu ne bi trebao trpjeti i posao.

Naime, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je Mariću jamčevinu od 200.000 kuna, a sredinom tjedna izvanraspravno vijeće treba odlučiti može li Marić na slobodu pod uvjetom da uplati spomenutu jamčevinu.

Zlatka Marića prijavio je odvjetnik Pero Lozica navodno zbog prijetnji da će mu ovaj polomiti noge, i to zbog njegova ponašanja prema supruzi Neviji Dellale Lozica tijekom brakorazvodne parnice.