POLICIJA PRETRAŽILA URED

Marić pušten iz Remetinca, priveden zbog droge pa opet pušten na slobodu

Bionic
Reading

Vlasnik zaštitarske tvrtke "Sokol Marić" Zlatko Marić poslijepodne je pušten iz zatvora u Remetincu, no, umjesto na slobodu priveden je na obavijesni razgovor u policiju

Marića je sud pustio da se u nastavku istrage o prijetnjama zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici brani sa slobode nakon što je uplatio 750 tisuća kuna jamčevine i pred sucem istrage obećao da se neće kriti, bez odobrenja napuštati boravište, ometati kazneni postupak i ponoviti kazneno djelo.

No, iz zatvora u Remetincu nešto prije 16 sati nije izišao sam već su ga u civilnom "golfu" policajci odveli na obavijesni razgovor.

Neslužbeno se doznaje da su 52-godišnjeg vlasnika najveće zaštitarske tvrtke odveli djelatnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Kako doznaje Jutarnji list, Marića su istražitelji odveli u njegov ured i pretražili ga. Prema posljednjim informacijama, tražili su drogu, a ne, kako se mislilo, dokumentaciju vezanu uz protuzakonito dobivanje poslova s državnim tvrtkama. Nakon što je ured pretražen, Marić je opet pušten na slobodu.

Marićev branitelj Ljubo Pavasović Visković kratko je telefonom Hini kazao kako u ovom trenutku ne može razgovarati niti išta komentirati.


Marić je iz istražnog zatvora izašao deset dana nakon uhićenja zbog sumnje da je telefonski prijetio bivšem prijatelju, zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, kojemu je dan nakon prijavljivanja prijetnje s više hitaca propucan osobni automobil.

Krajem prošlog tjedna njegov je branitelj potvrdio da je policija iz zaštitarske tvrtke uzela dio poslovne dokumentacije. Mediji nagađaju da istražitelji "češljaju" Marićevo poslovanje s državnim tvrtkama jer se sumnja da je neke poslove dobivao nezakonito te da je riječ o izvlačenju novca kao u slučaju Fimi media.

No, njegov branitelj ranije je ustvrdio da pod povećalom nisu javne tvrtke, nego manje unosni ugovori sklopljeni s tvrtkom bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka.

Marićev branitelj tvrdi kako u tim ugovorima nema ništa sporno i da za Marića ne bi trebalo biti nikakvih posljedica.

Maček pak tvrdi kako ni jedna njegova tvrtka nikada nije poslovala s Marićem.