stan za studenski dom

Marić nakon sastanka s Plenkovićem: Nisam učinio ništa mimo etičkih standarda

06.07.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i ministar državne imovine Goran Marić na inicijativu premijera sastali su se jutros u Banskim dvorima kako bi ministar Marić premijeru razjasnio dva slučaja o kojima mediji ovih dana pišu, a u kojima se proziva ministra Marića

'Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja.

Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao - rekao je Marić za Večernji list.

Naveo je kako je premijeru posebno istaknuo da nije učinio ništa mimo najboljh etičkih standarda.

Svoju situaciju ni na koji način nije htio usporediti s onom ministra uprave Kuščevića koji je početkom tjedna bio kod premijera na sastanku zbog raznih afera s prenamjenama zemljišta koje su mediji otkrili.