MA ŠTO GOD TVRDILA NEVENKA BEČIĆ

Marasović: U Splitu se jesu polomili Splićani!

09.02.2012 u 17:58

Bionic
Reading

Ravnatelj splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) Dujomir Marasović opovrgnuo je danas podatke koje medijima iznosi predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić, a po kojima su među ozlijeđenima u padu na snijegu ili poledici u splitskoj bolnici većinom pacijenti izvan Splita

Najveći broj ozlijeđenih je iz Splita, i to je logično budući da je prvih dana, kada nas je pogodilo snježno nevrijeme, Split bio odsječen od Dalmatinske zagore, izjavio je Marasović

Nevenka Bečić ustvrdila je pak kako su ozlijeđeni u padu na snijegu ili poledici 'velikim dijelom' iz susjednih općina i gradova koji gravitiraju Splitu.

Uglavnom se radi o ljudima koji nisu izravno iz Splita, nego su oni većinom iz Dalmatinske zagore ili nekih drugih okolnih mjesta gdje su zameteni snijegom doživjeli padove i lomove', rekla je jučer Bečić.

Po najnovijim podacima, na hitni kirurški odjel splitskoga KBC-a od petka, kad je počelo snježno nevrijeme, do danas popodne primljeno je 849 pacijenata.

Za novi snijeg u Splitu spremna 33 stroja i 300 osoba

U slučaju novih snježnih oborina, u Splitu će javne površine čistiti 33 vozila i 300 osoba, zaključeno je na današnjem sastanku gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

Plan po kojem će se u slučaju potrebe angažirati ti strojevi i ljudi, kako je navedeno u priopćenju, 'dogovoren je s komunalnim poduzećima u Splitu i Udrugom veterana 4. gardijske brigade'.

Planom splitskoga gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje u slučaju novih vremenskih nepogoda, kako je navedeno, 'uvodi se i stalno operativno dežurstvo u Gradskoj upravi te 24-satna dežurstva u gradskim kotarevima i mjesnim odborima'.

Načelnik splitskoga gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje Jure Šundov izjavio je kako će u slučaju novih snježnih oborina prioritet biti zaštita sigurnosti svih građana i njihove imovine.