ODJECI 'NEDJELJOM U 2'

Marasović traži Kerumovu ostavku

Bionic
Reading

Dujomir Marasović, ravnatelj splitskoga KBC-a i šef tamošnjeg HDZ-a, zatražio je ostavku gradonačelnika Splita Željka Keruma nakon njegovog gostovanja u emisiji HTV-a 'Nedjeljom u 2'

SPLIT - 'Zbog obmane javnosti i niza laži koje je gradonačelnik Željko Kerum iznio u emisiji 'Nedjeljom u 2', kao stanovnik Splita i u ime istine tražim od gospodina Keruma da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika. Nije istina da je rodilište izgrađeno po principu 'roh bau', kako je izjavio na televiziji, i da u njemu nema ničega, ni stropa, ni klime, ni svjetla. Istina je da će za rodilište tehnički pregled biti oko 15. listopada, a da bi otvorenje trebalo nastupiti poslije toga, u roku od 15 do mjesec dana. Kerum na ovaj način obmanjuje splitsku i hrvatsku javnost, a nakon otvaranja rodilišta svi će građani Splita vidjeti koliko im je u vezi s tim pitanjem Kerum lagao', kazao je Marasović, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski poteštat Željko Kerum nazvao je tijekom emisije ravnatelja splitske bolnice lajavcem.

'Željka Keruma zbog te izjave neću tužiti. Protiv takvih se borim istinom, prosvjećivanjem, školom i kućnim odgojem. Ta njegova izjava dovoljno govori o njemu samome, a meni na taj način neće naštetiti. Onaj koji daje takve izjave nema kućnog odgoja. Kao građanin Splita, sramim se gradonačelnika koji ima tako primitivnu komunikaciju kao Željko Kerum. Izbore za gradonačelnika Splita dobio je na račun svojih laži i obećanja stanovništvu da će u njegovo doba teći med i mlijeko. Htio je vlast samo da bi realizirao svoje privatne interese i spasio svoje posrnulo carstvo', kazao je Marasović.

Ujedno je istaknuo da je očito da se Kerum uplašio splitskoga HDZ-a. Očekivao je, naime, da svi u Gradskom vijeću budu uz njega, a nije računao da će HDZ biti njegova čvrsta oporba, kako je nedavno na sjednici Gradskog odbora stranke i odlučeno, tvrdi Marasović.