BOLNICA PUNA POLOMLJENIH

Marasović: Najbolje bi bilo da civilna vlast preda vlast vojsci

06.02.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Cijeli je Split pod ledom, po pločnicima se uopće ne može hodati, ljudi padaju kao kruške. Splitska bolnica puna je ozlijeđenih

'Zatrpani smo pacijentima, mislim da ćemo donijeti odluku da se ovi iz Splita pošalju kućama, a da u bolnici ostanu samo ovi iz okolnih gradova. Ako se ulice ne očiste i ako se ovakvo stanje nastavi, svih 1500 kreveta bit će popunjeno prijelomima', poručuje Dujomir Marasović, ravnatelj KBC-a Split.

Iz bolničke kuhinje, kaže, prosuto je 300 kg soli na bolnički ulaz.

Marasović, koji je i šef splitskog HDZ-a, ogorčen je gradskom vlašću koja nije očistila Split.

'Najbolje bi bilo da civilna vlast preda vlast vojsci', kaže.

U Splitu više nije opća opasnost i elementarna nepogoda, već prava kataklizma. Prema riječima profesora doktora Vedrana Radonića, predstojnika Klinike za kirurgiju KBC-a Split, stanje se iz trena u tren pogoršava. Zaustavljene su sve operacije da bi se mogli osigurati kreveti onima koji su slomili nešto. Po ulicama se ne može hodati te je primljeno 30-ak novih pacijenata s raznoraznim lomovima.

Nastave u splitskim školama nema ni danas, a rektor Sveučilišta uputio je preporuku dekanima fakulteta da ne održavaju ispite.

Iz Zagreba je u pomoć Splitu krenuo stroj za raščišćavanje snijega. Polako se uspostavljaju linije javnog gradskog prijevoza, a zračni i pomorski promet odvijaju se redovito.

Bez struje je pola otoka Brača zbog oštećenja dalekovoda od Nerežišća do Pučišća. Najgora je situacija još uvijek na području Imotske krajine koja je odsječena, a prijeti i opasnost da ostane bez struje.

Ekstremni picigin na Bačvicama