STANKE U SABORU

Mrak Taritaš žestoko napala Bandića, ali i Vladu: Kad je netko lopov, lopov je i onaj koji mu drži lojtre

13.06.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Standardno srijedom saborski zastupnici rad su započeli stankama, a među temama bile su i one koje se tiču Zagreba

SDP-ov Gordan Maras stanku je zatražio zbog požara u C.I.O.S.-u. Kazao je da to odlagalište otpada gori već četvrti put u četiri godine, da policija istražuje, no rezultata još nema.

Prozvao je pritom i gradonačelnika Milana Bandića. 'Očito je da Bandić podržava taj kaos. Stotine tisuće građana trpi svaki put zbog tog požara. Ne može se u stankama obići požarište i reći da si napravio sve. Bandić je ostavio na cjedilu svoje sugrađane iz Stenjevca', kazao je Maras.

Predložio je da Grad Zagreb raspiše i nagradu. 'Pozivam da grad Zagreb raspiše nagradu od milijuna kuna kako bi se našlo tko je to podmetnuo. Građani ne mogu biti taoci prijateljskog odnosa privatnika i gradonačelnika, taoci sukoba interesnih skupina', rekao je Maras.

Maras, koji će se ovaj vikend boriti u drugom krugu izbora za šefa zagrebačkog SDP-a, dotaknuo se i te teme. 'Nakon ove nedjelje nikome neće pasti na pamet da kaže da je SDP grada Zagreba podružnica Bandić 365', rekao je Maras.

Grad Zagreb odnosno Meštrovićev paviljon, poznatiji kao 'Džamija', bio je tema stanke GLAS-ove Anke Mrak Taritaš. Poručila je kako se u gradu dešava devastacija jednog od najznačajnijih objekata.

'Kad bi bilo kog od nas u ponoć probudili da nabrojimo recimo, tri ili pet najznačajnijih objekata u gradu Zagrebu vrlo visoko bi bila rangirana katedrala, Jelačić plac, Zrinjevac i naravno Meštrovićev paviljon koji se nalazi na Trgu žrtava fašizma ili Paviljon hrvatskih likovnih umjetnika. Mi koji živimo u gradu Zagrebu imamo priliku vidjeti kako gospodin gradonačelnik upravlja gradom. Navikli smo na svašta. No međutim, ovo što se dešava je bez presedana', poručila je Mrak Taritaš.

  • +23
Sabor sjednicu nastavio raspravom o lovstvu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetila je da je s trga prvo uklonjeno zelenilo, a nakon toga i stepenice oko paviljona. Stanje je alarmantno, dodala je.

'Nakon što je nadležni Odbor Gradske skupštine odradio sjednicu, donesao zaključke, naš gradonačelnik je pojačao to pa ste imali prilike jučer ili prekjučer vidjeti da se zelena površina pretvorila u jedno parkiralište, da na tom parkiralištu je bilo parkirano nekih 10-ak auta. Kolege iz HDZ-a, svaki put kad izađete iz HDZ-a van, morate čvrsto žmiriti da ne vidite tu devastaciju. Svaki put kad izlazite iz prostora HDZ-a direktno to vidite. Gospodin Bandić je vaš koalicijski partner i na državnoj razini i na razini grada Zagreba. Kada netko je lopov, onda netko drži lojtre. Jednako tako je kriv kao i ovaj koji je lopov. Stoga je odgovornost na vama, odgovornost tome što se dešava u gradu Zagrebu, odgovornost za apsolutnu štetu koja je napravljena. Šteta je napravljena', kazala je Mrak Taritaš.