MILINOVIĆ U GOSPIĆU:

'Manjim plaćama pokažite ljubav prema domovini'

Bionic
Reading

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je na dijagnostičkom odjelu Opće bolnice u Gospiću pustio u rad novi uređaj magnetske rezonancije vrijedan 12 milijuna kuna.

'Današnji je dan posebno važan za gospićko i ličko zdravstvo. Dobili smo magnetsku rezonanciju čime je završila modernizacija dijagnostičkog odjela. Gospićka bolnica, u kojoj rade 224 zdravstvena djelatnika, po opremljenosti danas je među najboljim županijskim bolnicama u Hrvatskoj', rekla je ravnateljica bolnice dr. Marija Vrkljan-Ilijevska. Zahvalila je ministru Milinoviću i HZZO-u na stvaranju suvremenih uvjeta za pružanje zdravstvenih usluga.

Tisuću pacijenata iz Ličko-senjske županije više neće morati po tu zdravstvenu uslugu odlaziti u Rijeku, Zagreb ili Zadar i tako će se uštedjeti više od milijun kuna na godinu i smanjiti liste čekanja u tim centrima, rekao je u prigodi puštanja u rad magnetske rezonancije ministar Darko Milinović.

Ministar se prisjetio i dana kad je sam bio ravnatelj bolnice u Gospiću i kad je odlučio smanjiti plaće za 15 posto.

'Sjećam se da su, kada sam postao ravnatelj, plaće kasnile tri mjeseca. Tada sam vas, slično kao i danas, okupio i zamolio da razumijete u kakvom smo teškom stanju i ovom prilikom vam zahvaljujem što ste imali razumijevanja. Predložio sam vam tada da sami sebi smanjimo plaće između 10 i 15 posto kako bi riješili dubioze i to smo jedini u Hrvatskoj i učinili.

Već za pola godine bili smo u stanju isplatiti u jednom mjesecu tri plaće. To je prava ljubav prema Domovini, ali i realno sagledavanje stvarnosti. Zato tražim da i danas razumijete ovu tešku, ali ne i bezizlaznu situaciju u Hrvatskoj', poručio je emotivnim tonom Milinović gospićkim bolničarima, piše Jutarnji list.

U ovoj teškoj recesijskoj godini ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi za ulaganja u novu opremu izdvojilo je 825 milijuna kuna. Danas je u radu 20 magnetskih rezonacija, a u javnu uporabu stavit ćemo takvu opremu iz privatnog sektora što će također pridonijeti smanjenju lista čekanja koja je već sada manja 20 do 30 posto, dodao je Milinović.

Najavivši da će uskoro biti puštena u rad magnetska rezonancija u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, ocijenio je kako je to najbolji pokazatelj da ćemo se i te kako skrbiti za zdravlje djece. Potom će magnetskom rezonancijom biti opremljena bjelovarska bolnica te bolnice u ostalim središtima jer je želja da svaka županija ima barem jedan takav uređaj, istaknuo je Milinović.