samo formalnost

Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravljat će o mandatu Vladimire Palfi

12.06.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravit će zahtjev za aktiviranjem mandata kojeg je podnijela potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi

Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva zakazana je za 12 sati i ima samo jednu točku: Rasprava o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnice Vladimire Palfi Sinčić i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnice Branimira Bunjca.

Radi se o formalnosti, a u ovakvim slučajevima na sjednici MIP-a uglavnom se ne povede velika rasprava. Odluku MIP-a još treba potvrditi i Sabor iako je prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor mandat aktiviran automatski osam dana od predaje zahtjeva.

Podsjetimo, Bunjac je jučer na svom Facebooku objavio da je Vladimira Palfi zatražila aktivaciju svog mandata. No, Palfi se, ako je suditi prema dosadašnjim njenim izjavama, ne bi trebala zadržati u Saboru već će poslati zamjenu. U tom slučaju morat će podnijeti ostavku na zastupnički mandat jer zastupnici samo jednom u sazivu mogu staviti mandat u mirovanje, a ona je to već učinila kad ju je zamijenio Bunjac.

  • +6
Vladimira Palfi Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell