SUĐENJE RONČEVIĆU I BAČIĆU

Man se nije žalio na poništenje natječaja

10.02.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Tvrtka Man Importer nije se žalila na MORH-ovo poništenje natječaja za nabavu nebojnih vozila, posvjedočio je direktor prodaje te tvrtke tijekom 2004. godine, Velimir Marović, u nastavku suđenja bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu tadašnjem zamjeniku Ivi Bačiću

Više od toga o slučaju nije mogao reći jer se ne sjeća detalja te je uputio USKOK na adresu svog kolege Damira Udovičića koji je tijekom 2004. godine bio direktor prodaje za strateške kupce pa je on preuzeo cijeli posao. Iako su neki svjedoci prethodno posvjedočili da su predstavnici ponuđača bili na sjednici povjerenstva za kupnju nebojnih vozila, Marović je to opovrgnuo što se tiče njegove tvrtke.

Svjedok Tomislav Ramčić je u ime pravne službe MORH-a načinio mišljenje o mogućnosti sudjelovanja tvrtke Man Importer na natječaju, jer je poduzeće Autohrvatska, u čijem se sastavu nalazi, tužilo Ministarstvo u nekom drugom postupku. Treći svjedok bio je Damir Milković iz tvrtke Schwarzmiller.

Treba još napomenuti da se odvjetnik Ivo Farčić žalio da se obrana nalazi u podređenom položaju jer može ispitivati svjedoke samo za okolnosti koje je USKOK predvidio prilikom pozivanja. Zbog toga je najavio ponovo pozivanje svjedoka koji su već svjedočili za druge okolnosti koje će on opisati u pismenom podnesku sudu.