NOVE PORUKE IZ MEĐUGORJA

Mamić: Živ u hrvatski zatvor neću ući!

13.06.2018 u 21:48

Bionic
Reading

Trenutno najtraženiji hrvatski bjegunac Zdravko Mamić kazao je večeras za sarajevski N1 da iza njegova sudskog procesiranja stoje politike koje nikada nisu željele da postoji hrvatska država

'Ja živ u hrvatski zatvor neću ući jer sam u pravu. Toliki mazohist nisam. Došao sam tražiti pravdu u Bosnu i Hercegovinu, pa zar to nije država? Nisam mazohist, ali nisam ni kukavica. Neću se ni junačiti da sam u ovom trenutku trebao sjediti u zatvoru u Osijeku na plus 40 i da me svake dvije minute ubode komarac. Da budem sputan u dokazivanju svoje nevinosti', objasnio je Mamić za N1.

Na pitanje planira li ostati u BiH do izricanja pravomoćne presude, što bi moglo potrajati i do dvije godine, odgovorio je kako nema izbora.

'Htio ili ne htio, planirao ili ne, borbu za svoju nevinost i slobodu moram voditi iz BiH. Ne mislim da je to nužno zlo. Dapače, mislim da je i to neko Božje proviđenje. Malo je ljudi koji mogu barem privremeno preživjeti takav pakleni plan i nastaviti borbu za istinu i pravdu', rekao je.

Ustvrdio je kako je ucijenjen od Državnog odvjetništva i politike. 'Hrvatske politike koja nikada nije željela da imamo hrvatsku državu. Ona koja je željela samljeti sve što su hrvatski simboli. Čovjek sam i rodonačelnik i vođa hrvatskih simbola, a oni se zovu hrvatska reprezentacija, Dinamo, pa i, ako hoćete, Hajduk. Svi građani Hrvatske navijaju za reprezentaciju Hrvatske, Dinamo i Hajduk. Hajduk je šaptom pao jer ga je preuzela Orjuna iz ruku pravih Hajdukovih navijača, prave Hajdukove Torcide - najboljih Hajdukovih navijača. Oni koji su to željeli preuzeti su preuzeli, a isto to su željeli učiniti u Dinamu, čemu sam se suprotstavio', izjavio je Mamić.

  • +28
Zdravko Mamić u Međugorju Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić