ŠTAKOM PO GLAVI

Mamić oslobođen optužbe da je prijetio Mesiću

29.01.2009 u 17:19

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik Nogometnog kluba "Dinamo" Zdravko Mamić nepravomoćno je na zagrebačkome Općinskome kaznenom sudu oslobođen optužbe da je prije šest godina u uredu tadašnje gradonačelnice uništio službenu ispravu, a zatim i prijetio bivšem pročelniku Zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenku Mesiću

Sutkinja Rahela Sakač je rekla da je Mamićevo ponašanje bilo krajnje neprimjereno i ničim se ne može opravdati, ali u postupku nije dokazano da je uništio službene isprave i prijetio Mesiću. Zaključila je da je Mamić počinio druga dva kaznena djela - uvredu i nanošenje lakše ozljede, te da ga je Mesić trebao privatno tužiti.

Mamić je nakon izgreda u travnju 2003. novinarima izjavio da će Mesiću "presuditi", no sutkinja je ocijenila da je izvršni dopredsjednik "Dinama" tada bio samo djelomično svjestan što govori i da je zaprijetio u afektu jer ga je Mesić tada udario štakom po glavi.

Riječ je o trećem suđenju Mamiću zbog izgreda u uredu gradonačelnice Vlaste Pavić, kada je potrgao negativno mišljenje Mesićeva Zavoda o izgradnji Mamićevih nebodera na Trnju. Na prvom suđenju Mamić je oslobođen, a na drugom je uvjetno osuđen te mu je izrečeno obvezno psihijatrijsko liječenje, ali je i ta presuda poništena.

Inače, Mesić je Mamića privatno tužio zbog nanošenja teških ozljeda, a predmet se, zbog pretrpanosti zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, vodi na Općinskome sudu u Klanjcu