bjegunac od zakona

Mamić: Moje životno odredište je Bosna i Hercegovina, moja nova domovina

06.06.2018 u 20:09

Bionic
Reading

Nakon što je danas nepravomoćnom presudom osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, Zdravko Mamić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je u razgovoru s reporterom Marijom Juričem iz Međugorja najavio daljnje korake

Mamić je rekao da ga je više od same kazne šokiralo obrazloženje. Shvatio je kaže da sudsko vijeće nije pisalo presudu, već su prepisali ono što im je napisao USKOK.

Upitan je li spreman živjeti u bijegu i je li to kukavički, Mamić odgovara: 'Ako se to zove bijeg, onda, da. Moje novo životno odredište je Bosna i Hercegovina, moja nova domovina. Imao sam informacije da će me se nevinog osuditi i normalno je da sam na mjestu gdje mogu koliko toliko ravnopravno voditi bitku protiv tog sustava koji mi je to napakirao'.

Na pitanje je li mu netko dojavio da će biti osuđen, odgovara novinaru da su to aluzije i hvatanja za sitnice.

'Da ste me pitali prije tri, četiri dana rekao bih vam milijun posto da ću biti slobodan, prodao bih vlastitu obitelj. Kad sam osjetio da se stvari mijenjaju i da je izvršen pritisak, nije mi preostalo ništa drugo nego da se sklonim', rekao je. 'Nakon presude i pressice sam otišao spavati i nisam se čuo ni s kime. Spavao sam do maloprije. Nisam se čuo apsolutno ni s kim. Bilo mi je važno dobro se naspavati', dodaje na pitanje koji su mu daljnji koraci.

  • +28
Zdravko Mamić u Međugorju Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

Zaključno, Mamić kaže da presuda nije pravomoćna te da postoji presumpcija nevinosti.

'Mogao sam danas biti slobodan i USKOK bi se žalio. Ja znam od prvog dana da je to politički namješteno suđenje. Ja nisam kriv, to se nije dogodilo. To nije stvar bilo čijeg mišljenja - ja nisam kriv. Bio sam ulagač prije nego što sam došao u Dinama - u 100 igrača pa tako i u Modrića i Lovrena. Pa nisam ja radio za kikiriki', rekao je.

  • +3
Zdravko Mamić u Međugorju komentirao nepravomoćnu presudu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL