GREŠNA ZADOVOLJSTVA

Mama ti je!

05.08.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Teo je odlučio viteški obraniti čast svog srednjoškolskog profesora tjelesnog i njegove kćeri. Prije svega zato što su njih dvoje apsolutne legende, a potom zato što je javno odgovarati internetskim idiotima jedno pravo, veliko, sočno, grešno zadovoljstvo


Nakon preboljene žutice, drugarica doktor me oslobodila tjelesnog. Kroz osnovnu i dobar dio srednje, to je značilo jednu garantiranu peticu u imeniku jer nijednom se drugu, učitelju, profesoru nije dalo previše bakćati s nama oslobođenicima koji smo pod tjelesnim sjedili na tribinama školske dvorane: odmah na početku godine zatefterili bi nam peticu i s dozom neskrivenog gađenja bi nas zamolili da, pliz, više ne dolazimo jer samo smetamo manje lijenima od sebe. Četrdeset i pet minuta šetnje i džabalebarenja dok kolege muku muče s kozlićima, ručama i krugovima oko škole, yeah, nije loše to đačko doba. Avaj. Sve se promijenilo kad nam je u trećem razredu srednje predstavljen novi profesor koji će nam predavati 'tjelesni za invalide'. Sumnjiva je bila već i činjenica što nas je odlučio okupiti u učionici umjesto na tribinama dvorane, ali, tko zna, možda mu je tako bilo zgodnije podijeliti petice. Avaj. Sjedili smo, čekali i, naravno, proizvodili buku. Kad je ušetao On, učionicom je zavladao muk. Bio je mrk, visok,

Joško Vlašić

intelektualno proćelav, žilavih mišića i živahnih brkova. S ovim nema zajebancije, pomislismo. 'Ja sam Joško Vlašić i predavat ću vam tjelesni odgoj', izustio je, a mi smo šutjeli, impresionirani njegovim brkom i nevjerojatno pametnim očima, strogim i toplim u isto vrijeme, očima koje su bile u stanju držati čitavu armiju pod kontrolom, a kamoli ne učionicu punu lažnih invalida. Usrali smo se. Djetinjstvu kakvo smo poznavali došao je kraj.
Profesor Joke nikad nije podignuo glas, ali njegov šapat bučno je odjekivao u našim nedozrelim glavama. S autoritetom poput njegova nitko se od nas dotad nije sreo, a on ga je koristio na najplemenitiji način. Širio je znanje. Zaljubio nas je u sport. Oduševljavao nas je duhovitim pričama iz svoje uspješne atletske karijere najboljeg jugoslavenskog sedmobojca svih vremena, ali i indiskretnim pikanterijama o svjetskim legendama kraljice sportova. Bio je urnebesno smiješan kad nam je objašnjavao kako bi mu bilo lakše odraditi još jedan cijeli desetoboj nego popišati se nakon zadnje utrke radi doping kontrole jer zbog akumuliranog umora u pravilu nije bio u stanju iz sebe iscijediti ni jednu jedincatu žutu kapljicu. Prisiljavao nas je da učimo, a na koncu školske godine podijelio nam je petice – jer smo ih zaslužili. Jer smo učili. Jer smo htjeli učiti. Za Joku. Legendu
Kad sam prvi put u Slobodnoj pročitao da Joke ima kćer koja je talentirana za skok uvis, znao sam da imamo šampionku. S pedagogom poput njezinog ćaće, mala nije imala šanse ne biti ono što je danas, ne biti utjelovljenje srčanosti, duha, upornosti – i stila, jer profesor Vlašić, Joke, Joke Legenda, uvijek je sve radio sa stilom, koliko god ga osporavali, ponižavali, vrijeđali, pokušavali spustiti u glib balkanskog jala. Znajući da Joke Legenda ima previše stila da bi se obračunavao s pametnjakovićima s hrvatskih foruma, to sam grešno zadovoljstvo velikodušno preuzeo na sebe.



go5go5: Kakav je sport ovo skakanje, jel to uopce sport. Vise cjenim nekog sta more zapishat na veliku distancu nego ove blanike skokove.

Okej, dragi go5go5, osim što si nepismen, neviđeno si glup, ono, neviđeno. Koga briga što i koga ti 'cjeniš', pokrij se mokrom krpom i jebi se glogovim kolcem kao što i inače radiš, kretenčino jedna kretenska.

stanica_podlugovi: Blanka skače, Srbija plače...
Ma jebo i tebe i Srbiju, daj prestani ratovati već jednom, guštaj, pleši, bavi se sportom, pojebi nešto, živi, konjino frustrirana.

bludist: dabogda i moju motku naskocila.

Aha, kraj živog adonisolikog Karabatića, baš će tvoju motku naskakivati. Nemoj se sramotiti tim svojim mikropenisom, vrati se u rupu iz koje si izašao!

Muha..: Zgodan muškarac.
Mama ti je zgodan muškarac.

tomogol: Ružna je ko poziv za vojsku

Mama ti je ružna kao poziv za vojsku.

pusionicarka: malo je faca jebe...
Mamu ti faca jebe.

bergeristajn: tu osobu ne mogu smisliti, ne što je ružna kao prepelica abortirana, nego što je paranoidna i što stalno i ona i čača joj vrište kako je cijeli svijet tu da bi njih sjebao. haha, luzerica s velikim L. pa nek opet kuka "mama, tata, pas, kravata zločesta belgijka mi ne da da skamčem, buuuuuuuu buuuuuuuuu buuuuuuuuuu. ja sam uvijek gažena i svi su protiv mene, mamamamamam"

Asti luđaka, nakon ove dijareje svima nam treba nešto lagano za opuštanje. Lashisse anyone?

extra_zgodan_tip: tko zna što je istina, ova blanka i čača joj su teško paranoidni, uglavnom luđaci i frikovi koji misle da se čitav svijet urotio protiv njih. ne treba to uzeti za ozbiljno. ugulaj 'joško vlašić nepravda' pa čitaj izjave tog umobolnika. svako malo je netko protiv njega, novinari, HOO, suci, svijet, mislim, gugalj, vidiš sve.
Extra zgodni, profesor Vlašić, Joke, Joke Legenda je legenda, zar ti nisam to već objasnio u uvodu kolumne?! Ako već tražiš umobolnike, ne trebaš ni gulati ni gugaljati, zrcalo je tvoja tražilica!


Pino.Silvestre: ne znam tko mi više ide na živce, Blanka, ta Belgijka ili skakanje uvis.
Pino, bejbe, ja znam tko meni trenutno najviše ide na živce. Hint: smrdi na borovinu.

Eto, Profesore, Legendo, to bi bilo to za ovaj put. Može 5? Hvala i poljubite mi Blankicu, bit će nešto od nje, osjećam to!