susret predsjednica

Maltežani ukidaju sva ograničenja za zapošljavanje Hrvata

26.02.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Hrvatskim državljanima ukidaju se sve restrikcije za zapošljavanje na Malti. Zaključak je to susreta malteške predsjednice Marie-Louise Colerio Preca s hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar Kitarović u Zagrebu

'Bilateralni odnosi Hrvatske i Malte dobri su, no uvijek ima prostora za produbljivanje', kazala je hrvatska predsjednica najavivši i popodnevni gospodarski forum koji se održava u HGK, donosi N1.

Riječ je o prvom posjetu malteškog predsjednika Hrvatskoj.

'Ovo je povijesni posjet, ne samo jer je to prvi posjet malteškog predsjednika Hrvatskoj, već jer su se susrele dvije predsjednice država, jer je premalo žena na čelu država', rekla je Marie-Louise Colerio Preca koja je zadovoljna konstruktivnim sastancima te dodala kako Malta želi nadograđivati 'sjajne bilateralne odnose s Hrvatskom'.

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović primila je u posjet predsjednicu Republike Malte Marie Louise Coleiro Preca Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Malteška predsjednica Marie-Louise Colerio Preca u posjetu je Hrvatskoj, a nakon sastanka s hrvatskom kolegicom Kolindom Grabar Kitarović planirani su susreti i s premijerom Andrejom Plenkovićem kao i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.