AMERIKANAC U MEKSIKU

Maloljetnom plaćenom ubojici tri godine zatvora

27.07.2011 u 09:52

Bionic
Reading

Sud u Meksiku osudio je u utorak 14-godišnjaka, američkog državljana i plaćenog ubojicu jednog narkokartela, na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva, otmice i preprodaje kokaina

Po optužnici, mladi Edgar Jimenez s nadimkom El Ponchis zaklao je četiri osobe, a zatim je njihova unakažena tijela objesio na most u Cuernavaci, prijestolnici države Morelosa, gdje mu se sudilo.

Malodobni optuženik koji je već sedam mjeseci u popravnom domu za mladež, osuđen je pošto je tjedan dana nazočio saslušanju 42 svjedoka tužiteljstva, među kojima su bili i vojnici koji su ga uhitili te dvije žrtve otmice.

Edgar Jimenez, koji je radio za narkokartel Južni Pacifik, uhićen je lani u prosincu, u zračnoj luci u Cuernavaci, dok je čekao na let za San Diego, u Kaliforniji, gdje mu živi majka, Meksikanka.

Dječak je rekao da se kriminalom počeo baviti kada je imao 11 godina i da su ga na to natjerali narkobosovi koji su mu prijetili da će ga ubiti. Premda su se Meksikanci zadnjih godina navikli na smrt i nasilje, Jimenezova mladost i brutalnost njegovih zločina potresli su Meksiko.

Sve je veći broj malodobnika koji su uvučeni u sukob meksičke vlade i narkokartela u kojemu je u zadnjih četiri i pol godine ubijeno oko 40.000 ljudi.