STRAVA KOD VRLIKE

Maloljetnik odvezao u smrt sebe i prijatelja

01.01.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Dvojica 17-godišnjaka, L. Ć., sin gradonačelnika Vrlike Ivana Ćorića, i D. B., poginuli su, a godinu mlađi I. R. teško je ozlijeđen i liječnici KBC-a Split bore se za njegov život

Maloljetnici su život izgubili u teškoj prometnoj nesreći jučer oko 5.40 sati na staroj cesti Zagreb - Split u selu Podosoje kod Vrlike. L. Ć. je bio učenik 3. razreda gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, D. B. učenik 3. razreda MIOC-a u Splitu, a I. R. je učenik 3. razreda strojarske tehničke škole Ruđera Boškovića u Sinju. Stradali su s većom grupom mladih slavili doček Nove godine u dvorani Doma kulture u Vrlici. Tu su se zabavljali uz glazbu, jelo i piće. Alkohol se konzumirao u malim količinama. Kako je Jutarnji list doznao od njihovih prijatelja, nastradali su bili solidni učenici i nisu bili skloni alkoholu.

Poslije dočeka Nove i završetka zabave išlo se od kuće do kuće čestitati roditeljima. L. Ć. je na kraju, kada se većina već bila razišla, unatoč tome što nije imao položen vozački ispit niti vozačko iskustvo, odlučio uzeti očev automobil i u niti dva kilometra udaljeno Podosoje odvesti prijatelja I. R. jer je padala hladna kiša s ponekom pahuljom snijega.

Iz još neutvrđenih razloga L. Ć. je na mokrom i skliskom kolniku izgubio kontrolu nad upravljačem pa je automobil na ravnom dijelu ceste prešao na drugu stranu i zabio se u čelični stup javne rasvjete.

Od siline udarca stup je uzdrman iz temelja, a automobil se omotao oko stupa.