NAJMLAĐEM JE 12, A NAJSTARIJEM 17

Maloljetnička banda opljačkala crkvu, kuću, tvrtku

27.01.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Trojica tinejdžera i jedan 12-godišnji dječak zaradili su kaznene prijave nakon što je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na području Slavonskog Broda okrali jednu tvrtku, obiteljsku kuću te crkvu

Policajci Policijske postaje Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika, 14-godišnjakom i 15-godišnjakom, te 12-godišnjim dječakom. Utvrđeno je da se trojac, koji zajedno u zbroju ima tek 41 godinu, već sasvim dobro snalazi u krađi.

Maloljetni kradljivci su u razdoblju od 26. studenoga do 1. prosinca u noćnim satima s parkirališta jedne tvrtke u Slavonskom Brodu ukrali oko 160 metara bakrenih cijevi, koje su potom prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina.

Ništa bolji nije niti njihov 17-godišnji prijatelj koji je 12. prosinca okrao crkvu u okolici Slavonskog Broda. Mladić je otvorio slabo zatvoren prozor te se kroz njega uvukao u unutrašnjost crkve. Potom je provalio vrata i ušao u župni ured iz kojega je otuđio sto kuna. Očito nezadovoljan mršavim plijenom, mladi kradljivac je otišao u kuhinju iz koje je potom ukrao suhomesnate proizvode.

Isti je 17-godišnjak, zajedno sa 14-godišnjakom i 15-godišnjakom koji su ukrali bakrenu žicu, počinio još jednu tešku krađu. Trojica maloljetnika iskoristila su odsutnost 73-godišnje vlasnice kuće te su za vrijeme dok je Brođanka bila u Švicarskoj provalili vrata, a potom iz kuće ukrali glazbenu liniju, tri telefona te nekoliko zlatnih lančića i prstenje.

Ukupna šteta iz ova tri kaznena djela bez stručne procjene iznosi oko šest tisuća kuna. U suradnji s Državnim odvjetništvom policija protiv sve četvorice maloljetnika dostavlja posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, te izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.