KONAČNO U PLUSU

Malo snijega, potom topliji vikend pa snijeg i kiša

15.02.2012 u 09:17

Bionic
Reading

U srijedu i četvrtak past će još malo snijega u unutrašnjosti Hrvatske te ponegdje uz obale Jadrana, uglavnom na visinama višim od 300 metara. Za vikend će malo zatopliti, pa će najviše dnevne temperature i na kopnu u većini krajeva prelaziti nulu, javljaju prognostičari

Jutro je i u srijedu u unutrašnjosti Hrvatske bilo hladno, ali ne toliko kao u utorak. Danju će se postupno naoblačiti, a poslijepodne i krajem dana ponegdje su moguće slabe oborine na granici kiše i snijega. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar koji će u Podravini, Zagorju i Međimurju imati jake i vrlo jake udare! Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati od 0 do 5 °C, ali će se na vjetru činiti da je hladnije.

Na Jadranu će prvi dio srijede biti djelomično sunčan, no poslijepodne slijedi postupan porast naoblake. Navečer će u Dalmaciji mjestimično biti kiše, iznad 300 metara i snijega, a kasno navečer malo susnježice i snijega može biti i uz obalu, uglavnom uz dolinu Neretve i na Pelješcu. Nekoliko centimetara novog snijega moglo bi navečer pasti i u Zagori. Nakon slabe bure u noći, danju će na sjevernom Jadranu zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature kretat će se od 3 do 9 °C.

U kontinentalnim krajevima u noći na četvrtak uz više oblaka ponegdje je moguća slaba susnježica ili malo snijega. Tijekom dana očekuje se razvedravanje, najprije na sjeverozapadu. U Lici i Slavoniji bit će više oblaka, ponegdje uz slab snijeg. Puhat će umjeren, u Podravini i Slavoniji jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od -6 do 0 °C, a dnevna uglavnom između 0 i 5 °C.

U četvrtak će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano. U Dalmaciji još u početku oblačno, prema jugu sa slabom kišom i snijegom. Tijekom jutra oborine će prestati i postupno će se razvedriti. Zapuhat će umjerena do jaka tramontana, na moru s olujnim udarima. Jutarnje temperature osjetno će porasti u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne većinom od 5 do 10 °C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomično sunčano, a više oblaka očekuje se u Podravini i Slavoniji, gdje je moguć i slab snijeg. Jutro će biti hladno, a dnevna temperatura od -1 do 3°C.

Na Jadranu će petak biti pretežno sunčan i suh. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Jutro će biti hladnije s umjerenim mrazom u zaobalju, a slabog mraza bit će i na većem dijelu obale. Najviše dnevne temperature kretat će se između 5 i 10°C.

Za vikend će u cijeloj zemlji biti malo toplije. U subotu će biti djelomično sunčano. U nedjelju se očekuje porast naoblake, a na sjevernom Jadranu i kiša. Krajem dana i u noći na ponedjeljak naoblaka i oborine proširit će se i na ostale dijelove zemlje.

U ponedjeljak ujutro u gorju će pasti novi snijeg, a u nizinama kiša i snijeg. Na Jadranu će padati kiša, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

Za detaljnije informacije o prognozi kliknite na ovaj link.