krenuli u socijalizaciju

Mali azilanti iz Porina proslavili rođendan, idući mjesec plešu s Ištvanom Vargom

20.03.2017 u 13:29

Bionic
Reading

Djeca azilanti iz Centra za tražitelje azila Porin proslavila su rođendan u sklopu dugoročnog projekta AsyLove nastalog organizacijom Junior Chamber International Zagreb (JCI Zagreb) i udruge Are You Syrious? Na taj su način mališane željeli lokalno integrirati i socijalizirati

'Proslava rođendana svakako se ubraja u aktivnosti koje potiču razvoj socijalizacije kod djece pa nam se ova ideja nametnula sama po sebi nakon što smo u razgovoru s partnerima iz udruge Are You Syrious? ustanovili gdje postoji prostor za konkretniji angažman. U prihvatnom centru Porin smješteno je između 500 i 600 osoba od kojih su neke u tranzitu, dok su druge u procesu traženja azila. Osigurane su im osnovne životne potrebe, no nedostaje dodatnih sadržaja za socijalizaciju, osobito onih najmlađih i najranjivijih među njima, a to su djeca', ističe predsjednica organizacije JCI Zagreb Helena Marinović.

Kako bi napravili odmak od svakodnevnice unutar četiri zida, priuštili su im veselo iskustvo u rođendaonici Balonko, a ovo je, kako je dodala Marinović, samo jedna u nizu akcija koje u okviru AsyLove s partnerima pripremaju za mališane iz Afganistana, Sirije, Alžira.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu, vodilja je članovima JCI-a Zagreb u projektu, a s aktivnostima i sadržajima za djecu planiraju nastaviti do kraja godine. Male azilante već su izveli u Muzej iluzija, a poslije ovomjesečne rođendanske proslave, idući će se održati plesna radionica s Ištvanom Vargom dok je za svibanj organiziran posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu.