ŠVORINIĆ ČELNICIMA HDZ-A

'Maknite se od Rijeke na barem 500 kilometara'

04.10.2011 u 16:31

Bionic
Reading

'Ovakav gradonačelnik nije u poziciji ikome prijetiti metenjem političkih neistomišljenika. Pomesti treba političare koji su umislili da su faraoni i ne moraju poštivati zakone', poručio je danas iz Rijeke predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, čija je stranka USKOK-u prijavila Vojka Obersnela zbog nepravilnosti ustanovljene nalazom Državne revizije

Švorinić tvrdi da je iz nalaza Državne revizije razvidno da su svi građani Rijeke postali taoci neracionalne odluke o prekomjernom zaduživanju i financiranju preskupog bazena na Kantridi, koji je postao najvažnija proračunska stavka, te pozvao javnost da se uvidom u javno dostupan nalaz Državne revizije uvjere kako se troši novac građana Grada Rijeke.

Proračun RH i proračun Grada Rijeke oštećen je, tvrdi, kršenjem Zakona RH (Zakon o komunalnom gospodarstvu, Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, Uredba o postupku izdavanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru, Zakon o zaštiti i očuvanju komunalnih dobara, Zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo) i zato su, kao gradska i regionalna stranka kojoj je cilj napredak grada, regije i države, prijavili odgovornu osobu – Obersnela.

‘Vojko Obersnel se služi podrumskom demagogijom kada one koji od njega traže da poštuje zakone optužuje da su protiv socijale i dječjih vrtića. Da se nije bjesomučno ulagalo u potrošnju umjesto u razvoj, da se racionalno upravljalo proračunom i da na svakoj investiciji dodatni radovi nisu probijali magičnih 24,9 posto, bilo bi novca i za marende i za vrtiće.

Našem lažnom Robinu Hoodu revizija nije zabranila pomoć socijalnom programu, nego je utvrdila kako je 22,3 milijuna kuna, umjesto u sanaciju ekološke bombe na Viševcu, protuzakonito uložio u vlastiti predizborni projekt – bazen Kantrida’, komentirao je Švorinić izjave Vojka Obersnela o prenamjeni sredstava u socijalni program.

‘Činjenica je da u poslovnim knjigama Grada Rijeke nisu uvedena zaduženja od više stotina milijuna kuna i da se Grad Rijeka, suprotno propisima, zadužio daleko iznad svojih mogućnosti te je Vojko Obersnel na taj način doveo u pitanje normalno funkcioniranje gradske uprave kojoj je na čelu’, zaključuje.

Švorinić se osvrnuo i na jučer održan mini sabor HDZ-a u Rijeci te im u ime Liste za Rijeku poručio: ‘Maknite se od Rijeke na udaljenost od barem 500 kilometara. Čelnici tzv. kriminalnih organizacija nisu dobrodošli u istjerivanju kriminala iz našeg grada.’