'MISTERIOZNI' NESTANAK

Makarska u dva mjeseca ostala bez 6.000 stanovnika

Bionic
Reading

Na Makarskoj rivijeri živi ukupno 26.095 stanovnika, pokazali su prvi preliminarni rezultati ovo godišnjeg popisa stanovništva provedenog unatrag dva mjeseca na području čitave Hrvatske. Sam Grad Makarska, uz Veliko Brdo, tako broji 13.984 stanovnika, a uz Makarsku je na Rivijeri najnapućenija Općina Gradac s ukupno 3.308 stanovnika. Objavljeni rezultati na državnoj razini već su prvih da na izazvali poveću zbunjenost u javnosti

I dok Ministar uprave Davor Mlakar objašnjava medijima kako je nesrazmjer u rezultatima plod primjene nove metode popisivanja, a premijerka Kosor se ljuti što su rezultati da ti javnosti prije nego njoj, interesantan je podatak prema kojem se Makarska u samo dva posljednja mjeseca ‘osušila’ za oko 25 posto stanovništva.

Naime, prema službenom dokumentu PP-a Makarska do kojeg je došla Makarska kronika, a koji se od nosi na broj osoba s prijavljenim boravištem od 1. svibnja ove godine, ispada da je u Makarskoj (19.913) i Velikom Brdu (519) samo koji tjedan prije popisa živjelo ukupno 20.432 stanovnika.

Iako se to ne može provjeriti i sa sigurnosšću tvrditi može se pretpostaviti da je riječ o ljudima koji imaju prebivalište u BiH, a u Makarskoj imaju prijavljeno boravište radi različitih socijalnih pogodnosti - od porodiljnih naknada do socijalne pomoći.